Stress en spijsverteringsklachten

‘Wie stress heeft kan niet goed spijs verteren’.


spijsverterings problemen

Misschien herken je het wel dat in een stressvolle situatie je geen zin hebt in eten of juist minder gezonde voeding gaat snaaien. Door stress ontstaat een energie tekort. De energie die nog beschikbaar is wordt vervolgens gebruikt voor je belangrijkste functies. Spijsvertering is dan minder belangrijk .

Bij kortdurende stress gaat dat snel weer over en hersteld het lichaam zich vrij snel.

Dit is anders bij langdurende stress of een ziekteperiode met antibiotica gebruik. Er kan op termijn schade ontstaan aan maag en darmen.

Spijsverteringsklachten hebben te maken met de maag- en darmmeridian-en. Als deze meridianen in onbalans zijn kan het zijn dat je je veel zorgen maakt, dingen niet los kunt laten en je bijvoorbeeld te veel opgaat in je werk of met anderen bezig bent.

In mijn praktijk zie ik veel spijsverteringsklachten zoals darmklachten, buikpijn, opgeblazen gevoel, maagzuur en moeilijk kunnen verteren van vet of gekruid voedsel.

Een gerichte aanpak van het spijsverteringsstelsel, de stressklachten en de bijbehorende meridianen maakt dat er op korte termijn verbetering ervaren wordt. Er komt vervolgens meer energie vrij, de stemming verbetert en er is meer kracht om de oorzaak van de stress aan te pakken.

Wil je verbetering van je spijsverteringsklachten, meer energie en minder stress? Of heb je een vraag over jouw spijsverteringsklachten?

Vul dan je gegevens in voor het maken van een afspraak en ik neem zo snel mogelijk contact met je op .


[Ik ga zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om. De bovenstaande gegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen om een afspraak in te plannen.]